Hollandia Vaarbewijs Academy

Wil jij snel je vaarbewijs halen? Vaarbewijs Academy!

Het nieuwe zeilseizoen staat voor de deur, maar ken jij alle regels die gelden op het water? Het is als zeiler niet alleen handig om kennis te hebben van de regelgeving, maar je bent in veel gevallen ook verplicht om in het bezit te zijn van een Klein Vaarbewijs I of II.

Kijk voor meer informatie op Vaarbewijs Academy en ga direct aan de slag met een Online cursus of Examentraining. Zo kun je deze zomer nog ontspannen het water op!

Wanneer nodig?
Een vaarbewijs is nodig afhankelijk van de lengte en snelheid van je boot. Ook kun je kiezen een vaarbewijs te halen om voldoende kennis en vaardigheden op te doen. Zo draag je bij aan de veiligheid van alle watergebruikers.

  • De snelheid- Gaat je boot sneller dan 20 km per uur? Dan heb je een vaarbewijs nodig. Dit geldt ook voor jetski’s, waterscooters of kleine rubberboten.
  • De lengte- Als je boot langer is dan 15 meter, maar korter dan 20 meter.
  • Buitenland- Wil je varen in het buitenland? Dan heb je vrijwel altijd een vaarbewijs nodig.

Vaarbewijs 1
Met het Klein Vaarbewijs 1 mag je varen op alle rivieren, kanalen en meren. Daarbij horen alle binnenwateren, behalve de Westerschelde, Oosterschelde, Waddenzee, Eems en de Dollard, IJsselmeer, IJmeer en Markermeer.

Vaarbewijs 2
Wil je ook op alle binnenwateren varen? Dan moet je in het bezit zijn van het Klein Vaarbewijs deel 1 én 2.


Over Vaarbewijs Academy
Vaarbewijs Academy is hét platform voor het behalen van je vaarbewijs. Vaarbewijs Academy helpt je bij het leren voor het examen Klein Vaarbewijs. Dit doen wij door het aanbieden van kwalitatief goede cursussen en trainingen. Iedereen leert op zijn eigen manier, dat kan zowel offline als online en op eigen tempo. De middelen die Vaarbewijs Academy daarom aanbiedt zijn online vaarbewijscursussen en examentrainingen en er is een cursusboek met theorie. Alle leermiddelen bevatten oefenvragen die je zo vaak als nodig kunt herhalen. In de veilige, online leeromgeving laat het persoonlijke dashboard vervolgens zien of je het examen kunt plannen.