De mooiste Hollandia cadeauboeken

Ben je op zoek naar tips voor de beste feestdagencadeaus voor watersporters? Wij hebben hier de leukste Hollandia boeken voor de feestdagen op een rij gezet. Zoek je een inspirerend reisverhaal voor de armchair traveller? Of wil je Wieke’s verhalen lezen tijdens haar liftavontuur over de Nederlandse wateren in Steigerjunkie? Perfectioneer je knopen met de Knopenbox of ga voor de praktische Bijbel voor bootonderhoud. Alle inspiratie vind je hier!

Zorgeloos varen

Zorgeloos varen maakt beginnende watersporters wegwijs in de wondere wereld van het varen. Waarom hebben boten bepaalde vormen, waar zijn ze van gemaakt, wat voor onderdelen zitten er op en aan, wat kan er stuk gaan? Wat komt er allemaal bij kijken als je een boot gaat kopen of huren en als je er voor het eerst mee gaat varen? Zorgeloos varen laat zien hoe leuk varen is; soms heel gemakkelijk en soms verdraaid lastig.

Handboek varen op de Waddenzee

Ontdek de Waddenzee met Handboek Varen op de Waddenzee van Marianne van der Linden. Dit uitgebreide handboek is perfect voor watersporters die de unieke Waddenzee willen leren kennen en zich vertrouwd willen maken met dit interessante doch uitdagende vaargebied. Met toegankelijke informatie over wantijen en varen op stroming, over droogvallen en weer loskomen. Deze nieuwe druk is bovendien geheel geactualiseerd en up-to-date. Met dit boek zullen zowel nieuwe als gevorderde zeilers zonder enige problemen de Waddenzee op varen.

Steigerjunkie

Niemand liftte ooit per boot door Nederland… tot Wieke van Oordt het avontuur aanging! Met weinig meer dan een liftbordje met “Schipper, mag ik overvaren?” bezoekt ze in 40 dagen alle Nederlandse provincies. Naast alle havens, bruggen, boten en sluizen die ze daarbij tegenkomt, is Wieke met name getroffen door de vriendelijkheid van de mensen die zomaar een wildvreemde mee aan boord nemen. Steigerjunkie is een persoonlijk reisverslag en een portret van ons waterrijke land in al z’n diversiteit.

Logboek

Dit schipperslogboek voor zeilers en motorbootvaarders is heel geschikt om alle gegevens van een tocht overzichtelijk bij te houden – als geheugensteuntje of om later nog eens terug te lezen. Met een fraaie leather look is dit Logboek een ideaal cadeau voor een vriend of vriendin met een zeiljacht, motorboot of sloep. Voorin noteer je de scheepsgegevens, in het midden is het reisgedeelte en achterin vind je het motoronderhoudslogboek. Het Logboek bevat een leeslint en heeft een handig formaat voor gebruik aan boord.

Nieuwsgierigheid als kompas

In Nieuwsgierigheid als kompas volgen we Janneke Kuysters en Wietze van der Laan, die samen een ultieme wereldreis maken met hun zeiljacht. Ze hadden alles op een rijtje. Totdat ze besloten dat het genoeg was en hun levens achter te laten om op wereldreis te gaan, met hun zeiljacht Anna Caroline. Acht jaar lang reisden ze de wereld rond over alle oceanen en zeeën, langs Europa, Afrika, Azië en Australië. In dit autobiografisch reisverhaal lees je over hun prachtige reis, over de lijnen losgooien en kiezen voor een nieuwe horizon, over genieten en het uiterste uit het leven halen. Maar bovenal lees je over het ontdekken van nieuwe mensen, plekken en ontmoetingen.

Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren

De Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren is hét naslagwerk voor alle watersporters die Nederland willen ontdekken. De Nederlandse binnenwateren zijn uniek: nergens ter wereld vind je zo’n fijnmazig en gevarieerd netwerk, waarbij je al varend alle provincies kunt bezoeken. Auteur Frank Koorneef geeft vaaraanwijzingen, vaarroutes, tips voor het voorbereiden van je tocht en praktische informatie over de bekende én minder bekende vaarwateren van Nederland. Deze nieuwe editie is vormgegeven in de laatste huisstijl van de Vaarwijzer-serie en weer helemaal bijgewerkt en up-to-date.

Knopenbox

De paalsteek, de platte knoop, de trompetsteek – iedere zeiler, surfer, visser, kampeerder en klimmer doet er goed aan de belangrijkste knopen te beheersen. Welke knoop kun je snel losgooien als het moet, welke houdt het eeuwig? Hoe knoop je je tent vast tegen een storm en je boot veilig aan de steiger? De Knopenbox biedt het antwoord op deze en nog vele andere vragen rond de 24 meestgebruikte knopen en steken. En je kunt de knopen meteen zelf oefenen, door de bijgevoegde ring en twee lijnen. De ideale oefenset om je tot een knopenexpert te maken!

Bijbel voor bootonderhoud

Wie zijn of haar boot liefheeft, zorgt er goed voor. De Bijbel voor bootonderhoud van Simon Jollands is daarbij je steun en toeverlaat. In dit uitgebreide handboek staan handige stap-voor-stap-instructies die je haarfijn uit leggen hoe je het nodige onderhoud kunt verrichten, en hoe je ingewikkelde herstelwerkzaamheden en reparaties zelf kunt uitvoeren. Zo heb je binnen een mum van tijd die vervelende klusjes uitgevoerd en is je boot weer in topconditie. Aan de hand van duidelijke schema’s en tekeningen, foto’s en heldere tips en adviezen wordt je zeil- of motorboot onderhouden een dankbare taak: zelfs voor de casual watersporter.