beste watersportboeken voor de feestdagen

De mooiste Hollandia cadeauboeken

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor de feestdagen? Wij hebben hier de beste en leukste boeken voor watersporters op een rij gezet. Zoek je een praktische gids voor bootonderhoud, een inspirerend reisverhaal of cursusboek? De boeken van Hollandia zijn er voor alle watersportliefhebbers. 

Duurzaam varen

In Duurzaam varen geeft ervaren zeiler en milieukundige J. Peter Hoefnagels je 13 praktische stappen om de duurzaamheid aan boord te vergroten. Of je nu zeiler of motorbootvaarder bent: met dit handige en praktische boek zet je in een mum van tijd grote stappen om je boot duurzamer te maken. Van tochtplanning tot volledig autonoom varen: Duurzaam varen maakt je bewuster van wat er mogelijk is én leert je duurzaam-logisch na te denken. Veel zaken aan boord zoals koeling, isolatie en verlichting zijn eenvoudig duurzamer te maken zonder grote investeringen. Download de energiebalans bij het boek en ga er zelf mee aan de slag.

Koers Oostzee

Ontdek het prachtige vaargebied rond Scandinavië met Koers Oostzee door de zeilsporen van Clemens Kok te volgen. In dit mooie reisverhaal neemt Kok de lezer mee langs het Duitse Wad, de Noorse kust, door het Zweedse Götakanaal en de Deense Limfjord. Zo ontdek je een vaargebied dat niet alleen heel divers en vaarvriendelijk is én weinig getij heeft, maar dat ook perfect is voor de watersporter die mooie steden, idyllische eilanden en prachtige kustgebieden wil verkennen. Dit prachtige boek is daarmee een perfecte aanvulling op de praktische Hollandia-Vaarwijzer van dit gebied.

Logboek

Dit schipperslogboek voor zeilers en motorbootvaarders is heel geschikt om alle gegevens van een tocht overzichtelijk bij te houden – als geheugensteuntje of om later nog eens terug te lezen. Met een fraaie leather look is dit Logboek een ideaal cadeau voor een vriend of vriendin met een zeiljacht, motorboot of sloep. Voorin noteer je de scheepsgegevens, in het midden is het reisgedeelte en achterin vind je het motoronderhoudslogboek. Het Logboek bevat een leeslint en heeft een handig formaat voor gebruik aan boord.

Nieuwsgierigheid als kompas

In Nieuwsgierigheid als kompas volgen we Janneke Kuysters en Wietze van der Laan, die samen een ultieme wereldreis maken met hun zeiljacht. Ze hadden alles op een rijtje. Totdat ze besloten dat het genoeg was en hun levens achter te laten om op wereldreis te gaan, met hun zeiljacht Anna Caroline. Acht jaar lang reisden ze de wereld rond over alle oceanen en zeeën, langs Europa, Afrika, Azië en Australië. In dit autobiografisch reisverhaal lees je over hun prachtige reis, over de lijnen losgooien en kiezen voor een nieuwe horizon, over genieten en het uiterste uit het leven halen. Maar bovenal lees je over het ontdekken van nieuwe mensen, plekken en ontmoetingen.

23 toertochten in Duitsland

Ontdek Duitsland als vaarbestemming met 23 Toertochten in Duitsland van Frank Koorneef. In deze nieuwe vaargids vind je verschillende prachtige vaartochten waardoor je de mooie natuurgebieden, heuvels en historische steden die Duitsland kent kunt verkennen. Maak een rondje over de Moezel of ga op toertocht naar Berlijn. Bezoek Oost-Friesland via de Eems of vaar naar de historische stad Bremen. Uiteraard ga je goed voorbereid op weg, want deze fijne gids bevat ook kaarten en informatie over regelgeving en reisvoorbereiding.

Leidraad voor het Vaarbewijs

Dit cursusboek bevat de complete examenstof van het examen Klein Vaarbewijs 1 (KVB1) en 2 (KVB2). De Leidraad voor het Vaarbewijs is het resultaat van jarenlange lespraktijk. Opmerkingen en vragen van cursisten hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van vorm en inhoud. De tekst is voorzien van duidelijke illustraties om de theorie te verhelderen. Daarnaast zijn losse kaartfragmenten van het Markermeer en de Waddenzee (examenkaarten) bijgevoegd en kun je je met de extra online oefenvragen nog beter voorbereiden op het examen. Zo haal je binnen een mum van tijd je vaarbewijs.

Bijbel voor bootonderhoud

Wie zijn of haar boot liefheeft, zorgt er goed voor. De Bijbel voor bootonderhoud van Simon Jollands is daarbij je steun en toeverlaat. In dit uitgebreide handboek staan handige stap-voor-stap-instructies die je haarfijn uit leggen hoe je het nodige onderhoud kunt verrichten, en hoe je ingewikkelde herstelwerkzaamheden en reparaties zelf kunt uitvoeren. Zo heb je binnen een mum van tijd die vervelende klusjes uitgevoerd en is je boot weer in topconditie. Aan de hand van duidelijke schema’s en tekeningen, foto’s en heldere tips en adviezen wordt je zeil- of motorboot onderhouden een dankbare taak: zelfs voor de casual watersporter.