Nieuwsgierigheid als kompas – Een ultieme wereldreis

Janneke Kuysters en Wietze van de Laan zijn allebei eind 40 als zij hun succesvolle carrières opgeven om hun nieuwsgierigheid achter na te zeilen. Een reis die hen uiteindelijk in acht jaar rond de wereld voert. In dit autobiografisch reisverhaal lees je over deze prachtige reis, over de lijnen losgooien en kiezen voor een ander leven, over genieten en het uiterste uit het leven halen. Nieuwsgierigheid als kompas is een inspirerend reisverhaal voor de armchair traveller van nu én de wereldreiziger van de toekomst.

Ze kozen een onconventionele route die niet elke zeiler neemt en bovendien reisden ze niet alleen over zee, maar ook over land en maakten zo tientallen indrukwekkende reizen over de verschillende continenten. Maar uiteraard gebeurde dat alles niet van de ene op de andere dag. Met hun eerste kleine zeilboot begonnen ze met een ‘rondje Atlantic’ van een jaar. Die vrijheid smaakte naar meer. Er werd een ander – oceaanwaardig – schip gekocht, die Anna Caroline van Staeten Landt werd gedoopt. Tien jaar lang verbeterden ze haar stap voor stap tot daar het moment was om eindelijk te vertrekken.

 ‘Reizen maakt je eerst sprakeloos en maakt dan een verha­lenverteller van je.’
Ibn Batuta, ontdekkingsreiziger

Auteurs en avonturiers

Onderweg schreef Janneke columns en verhalen voor maar liefst vijf internationale zeiltijdschriften en maakte Wietze de bijbehorende beelden. Ook in het boek vind je verschillende fotokaterns terug. Als lezer reis je mee langs de verschillende werelddelen en word je meegesleept in de hartverwarmende verhalen.

Wil je de blogs lezen die zij tijdens hun reis schreven? Kijk dan op www.zeilen.nl!

Wera Bay, Sumbawa, Indonesië

Zoutvlakte van Uyuni, Bolivia

Ningaloo Reef, Australië

Onderweg naar Paaseiland

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen bieden we een mediakit aan met daarin een inkijkexemplaar, omslagen en banners. Ook zijn de auteurs beschikbaar voor lezingen en signeersessies. Vergeet ons niet te taggen op op Instagram (@hollandiawatersportboeken) en op Facebook (Hollandia Watersportboeken) zodat we je een shoutout kunnen geven. Wil je meer lezen over de avonturen van Janneke en Wietze?

Lees hier een interview met de auteurs!

Lezingen

Wietze en Janneke geven lezingen over hun reis, over de voorbereiding ervan en over de lessen die ze geleerd hebben. Voor (zeil-) verenigingen, business clubs en andere geïnteresseerde groepen stellen ze een toegesneden programma samen.